Aanmelden lcd 2023

Om u aan te melden voor de Landelijk contactdag klikt u hier.

Landelijke contactdag Archeon zaterdag 18 maart 2023

Tijd: 09:30 tot 17:00 uur
Inschrijfperiode:  dinsdag 3 januari 2023 t/m woensdag 1 maart 2023
Locatie: Museumpark Archeon
Website: https://www.archeon.nl/
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag 18 maart 2023 organiseert de Vereniging ziekte van Hirschsprung haar jaarlijkse landelijke contactdag in het Archeon.  

In Museumpark Archeon beleef je de levende geschiedenis van Nederland. Vanaf de prehistorie rond 8800 voor Chr., de Romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen tot 1350 na Chr. Alle 45 boerderijen, huizen en hutten hebben ooit in Nederland gestaan en worden bewoond door onze Archeotolken. De hele familie is welkom, opa en oma mogen ook mee!  

Ontvangst 

U wordt bij binnenkomst op vertoon van uw uitnodiging doorverwezen naar de Herberg, waar de koffie/thee/limonade en een lekkernij al klaar staan. Het ontvangst is tussen 9.30 uur en 10.15 uur. Wees alstublieft op tijd in verband met de start van de verschillende programmaonderdelen. 

Programma

10.15 - 13.00 uur:

  • De kinderen van 4 t/m 12 jaar worden meegenomen voor leuke doe activiteiten. Van poppenkast, middeleeuwse spelletjes of muziek maken en dansen tot boogschieten, kaarsje maken, zwaardvechten in de Middeleeuwen of wordt een echte jager, twijn je armband en maak vuur in de prehistorie. De activiteiten zullen worden uitgezocht en aangepast op de leeftijd. De groep splitsen we daarom op in 3 groepen. We hebben een beperkt aantal plekken voor ouders die mee kunnen als begeleider bij de kinderactiviteiten. Als hier interesse voor is, dan kunt u dit aangeven bij uw aanmelding.
  • De jongeren van 12 t/m 23 jaar gaan een ware teambuilding doen in de Romeinse tijd; van frame bouwen, soldaat aankleden, speer werpen en Vikingtent bouwen. De groep met de snelste tijd heeft gewonnen. 
  • Voor volwassenen hebben we weer interessante sprekers en ook de ledenvergadering is hier weer een onderdeel van. Er is gelegenheid voor lotgenotencontact en contacten leggen met medisch specialisten en onze sponsoren.  

13.00 - 14.00 uur:
Geniet van een heerlijke lunch voor jong en oud. 

Vanaf 13.30 uur:
Bezoek het park op eigen gelegenheid.   

Kosten

De eigen bijdrage voor de landelijke contactdag bedraagt € 10,00 per persoon. Voor leden met de ziekte van Hirschsprung is deze dag gratis. De parkeerkosten zijn bij de prijs inbegrepen. Vergeet niet een parkeermunt te vragen bij uw aanmelding op de dag zelf.

Aanmelden

Aanmelden en betalen kan tot uiterlijk 1 maart via deze aanmeldpagina.

Bezoekadres Archeon 
Archeonlaan 1, 2408 ZB, Alphen aan den Rijn 
www.archeon.nl 

Belangrijk 

Voor de organisatie van de landelijke contactdag zijn wij afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. 

Contact over deze activiteit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.