Op dit moment is het allesbehalve saai bij ons thuis. Zheng is geopereerd! Na negen behoorlijk intensieve en (emotioneel) slopende dagen kwamen we weer thuis met een jongetje dat veel pijn had en dat nog erg weinig kon… maar hij bleef lachen! Humor is bij ons hèt codewoord om te relativeren en  ‘overleven’, gelukkig is het bij ons eigenlijk nooit saai en valt er genoeg te beleven en lachen.

Su zit in groep 3 en hij vindt het geweldig! Aan de eettafel wordt inmiddels alles wat maar letters heeft ontcijferd  (m-e-l-k, melluk), hij is er zo druk mee.
Er gebeuren nu een hoop nieuwe dingen in Su zijn wereldje, hij leert veel, hij moet meer, hij heeft een nieuwe juf, er zitten nieuwe kinderen in de klas die hij moet leren kennen en de omschakeling van groep 2 naar groep 3 (lees: stil zitten) valt hem best zwaar.

De jongens liggen op bed en ik plof even neer op de bank, het is maandagavond 18.35 uur. Zowel Su als Zheng waren doodop en sliepen eigenlijk gelijk. Buiten hoor ik kinderen spelen, lachen en rennen. Ik zie de buurkinderen op hun fietsen voorbij komen, ze zijn even oud als onze jongens. Even voel ik een soort van jaloezie, maar ook twijfel en zelfs ook wel een beetje verdriet. Wat zou ik Su en Zheng daar graag zien rennen, wat zou het fijn zijn als zij 's avonds na het eten ook nog lekker buiten konden spelen. Moeten we het dan toch maar weer eens proberen? Laten we de touwtjes vieren? Moeten we de jongens niet gewoon eens wat later naar bed laten gaan?

Su is een denker, hij neemt niks zomaar aan en overal wordt uitvoerig over nagedacht. Zo ook over de ziekte van Hirschsprung. Op zijn derde had hij nog au-buik en soms al wel ‘hisspoeng’ maar inmiddels weet meneer overduidelijk dat hij de ziekte van Hirschsprung heeft… en dat vindt hij niet leuk!

Januari 2015, de eerste zwemles voor Su. Su was vastbesloten om in rap tempo z’n A, B en C te halen! Tot gróte teleurstelling van Su kwam hij de allereerste les het zwembad uit zonder A diploma maar wel met een vreselijk opgeblazen buik met bijbehorende buikpijn.

Elke ochtend is het een drukte van belang bij ons tijdens het ochtendritueel. Twee jongens die gespoeld moeten worden en op tijd op school of het kinderdagverblijf moeten verschijnen, soms is het een race tegen de klok. 

Doei, dahaaaaag, fijne vakantie!!!! Geniet ervan en lekker opladen hè!!!
Zo werd ik 3 weken geleden uitgezwaaid op mijn werk. Wat was ik toe aan vakantie en wat hadden we een leuke dingen gepland… ik had er zin in. Dus in no time stond deze dame in de relaxmode en de vakantie kon wat mij betreft beginnen.