Anne

Ik ben 6 en heb géén tijd voor Hirschsprung!

Su zit in groep 3 en hij vindt het geweldig! Aan de eettafel wordt inmiddels alles wat maar letters heeft ontcijferd  (m-e-l-k, melluk), hij is er zo druk mee.
Er gebeuren nu een hoop nieuwe dingen in Su zijn wereldje, hij leert veel, hij moet meer, hij heeft een nieuwe juf, er zitten nieuwe kinderen in de klas die hij moet leren kennen en de omschakeling van groep 2 naar groep 3 (lees: stil zitten) valt hem best zwaar.


Su is dan ook moe, echt moe! En vermoeidheid is bij Su een trigger voor buikpijn en vastlopen. Maar laat onze Su daar nou net even totaal geen tijd voor hebben. Hij moet veel maar bovenal wil hij heel veel dus de buikpijn komt hem gewoon simpelweg even niet uit.
In het weekend was hij aan het spelen met kinderen uit de buurt. Hij was met een borrelbuik de deur uit gegaan dus ik ging even checken hoe het ging. Su was op het oog heerlijk aan het spelen, hij zag mij wel maar ontweek mijn blik… hij wist dat ik het wist… hij had hartstikke buikpijn! Binnen komen wilde hij niet. Ik ben daarom maar vroeg gaan koken zodat ik hem vroeg naar binnen kon roepen. Su kwam huilend binnen, ging opgerold op de bank liggen, zijn buik klonk als een gootsteen maar boos riep hij ‘ik hèb geen buikpijn!!!’. Ik ben naast hem gaan zitten, heb hem uit laten huilen en razen zonder iets te zeggen. Na een tijdje vroeg hij ‘mama wil je de lucht even uit mijn buik halen?’. Na het ontluchten ging het een stuk beter gelukkig, Su kon weer rechtop lopen en was niet meer zo verdrietig of boos.
Ondanks de rust, regelmaat, vezelrijke voeding, het spoelen en de Forlax blijkt groep 3 een ware uitdaging te zijn op Hirschsprung-gebied. Gelukkig is het bijna herfstvakantie. Hopelijk komt Su zijn buik even tot rust want de decembermaand zit er ook al weer aan te komen…

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen