Casper fietst 700 km voor Vereniging ziekte van Hirschsprung

Hoi, ik ben Casper ik ben 14 jaar en ik heb samen met een groep leerlingen en begeleiders van mijn school 700 kilometer gewielrend voor drie goede doelen. Een daarvan heb ik zelf aangegeven, namelijk de ziekte van Hirschsprung. Dit doe ik voor alle mensen die deze ziekte hebben, maar ook voor mijn broer. Mijn broer heeft namelijk ook de ziekte van Hirschsprung en ik wilde hem daarbij ondersteunen.  

De groep en ik gingen vanaf maart oefenen. Elke woensdag avond reden we een rondje van rond de 70 km. Op 4 juli 2022 was de dag aangebroken. We moesten om half zeven op school verzamelen om daarna de eerste etappe te fietsen. We reden met 21 leerlingen en 6 begeleiders naar Denderleeuw in België. Plaatsen zoals het Bels lijntje, Baarle Nassau en het Neteland kwamen onder andere langs. Om 16.00 uur kwamen we dan eindelijk aan in Denderleeuw. We hebben die dag 165 km gefietst. 
 
Dag 2; ’s Morgens werden we door een verschrikkelijk luide hoorn wakker gemaakt om 06.30 uur. Iedereen pakte zijn tassen in en stond klaar om wat te eten en daarna te gaan fietsen. Om 08.00 uur klonk het startschot en begon de tweede etappe. We reden langs Dender, en soms ook door het heuvelachtige landschap naar Geraardsbergen. Deze berg is heel bekend in de wieler wereld. Het is een berg met 21% stijging van 1,1 km lang van alleen maar kasseien. Dit was best wel pittig om te beklimmen, maar ik heb het over voor Rick, mijn broer van 16 jaar. Na Geraardsbergen zetten we de tocht verder, door de Vlaamse Ardennen. Na een tijdje komen we aan in Frankrijk, we zien al wat bordjes voor de etappe van de Tour de France die er de volgende dag wordt gereden. We kwamen aan in een Judozaal waar we de komende twee nachten verbleven.  
 
Dag 3; Deze dag was de meest pittige, we reden een rondje van 75 kilometer over stukken van de Tour de France. In Auberchicourt begonnen we aan een kasseienstrook. Deze kasseinstroken waren best lastig en we hebben er zo’n 12 km overheen gefietst. Het was een unieke uitdagende ervaring.  
Uiteindelijk hadden we het gehaald en kwamen we terug. Snel douchen en op naar de Tour de France. Na 2 uur hebben gezeten kwamen ronkende helikopters voorbij, die verraden dat de wielrenners dichtbij waren. Super om ze te zien vechten voor de eerste plek. Na een lange tijd uitgeput terug naar de verblijfplaats.  
 
Dag 4; Vandaag zou het een helse tocht terug naar België worden. Het zou een winderige dag van 155 km worden met 1000 hoogtemeters. Al snel lag Frankrijk achter ons. We kwamen langs een enorme stortberg met resten van een mijn. We doorkruisten mooie dorpjes zoals Nivelles en Genappe. De wind kreeg geen vat op ons en het viel allemaal wel mee. Om 16.00 uur arriveren we in het plaatsje Boutersem, waar we te gast zijn bij de Scouting.  
 
Dag 5; Vrijdag 8 juli, (helaas) de laatste dag van het fietskamp. Om 8.00 uur zadelden we op en vertrokken we in spoed. Na een tijd wat een klein uurtje leek, kwamen we aan in het vertrouwde Nederland. Bij het Jan de Rooij monument reden we de laatste kilometer naar de finish. Hier wachtte ons een warm onthaal. De directeur van mijn school (het Willem van Oranje College Waalwijk) en de burgemeester hadden een mooi woordje te zeggen. Na de hele mooie, spannende, uitdagende ervaring en 700 km mogen Rick en ik een cheque ontvangen van maar liefst €2.500! voor de ziekte van Hirschsprung. Ik vond het een toffe ervaring om nooit te vergeten plus vond ik het super fijn om een bijdrage te leveren voor de vereniging en het onderzoek naar de ziekte van Hirschsprung! 

IMG 2694 1 IMG 2528 1

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 2709 1
IMG 2718 1