Care Aware

Chronisch ziek kindje….maak ze blij met stoere voorlichtings kaartjes!


Kinderen met een chronische ziekte kunnen niet altijd uitleggen wat ze hebben. Omdat ze te klein zijn of de ziekte nog niet begrijpen. Belangrijk dus om de omgeving goed te informeren. Daarom heb ik als moeder van een chronisch ziek kindje de Care Aware cards bedacht. Een set van 20 visitekaartjes over de aandoening van je kind. Handig om uit te delen.

Care Aware cards?


Ik was voor mijn dochter Eefje met Coeliakie altijd briefjes aan het schrijven. Ik heb toen Care Aware cards bedacht. Vrolijk vormgegeven en opvallende kaarten. Ouders maken de kaartjes zelf op www.careaware.nl. Je kiest een kleur en voegt een leuke foto toe van je kind. Dan vul je de gegevens in die jij belangrijk vindt. Je ontvangt er 20. Deel ze uit aan juf, meester en ouders van beste vriendjes of voor schoolreisje, kinderkamp etc.

Ieder kind heeft een netwerk


Je kan niet van een kindje verwachten dat hij of zij met kaarten op zak loopt. Maar jij wilt als ouder wel zeker weten dat iedereen over dezelfde informatie beschikt en hetzelfde handelt. Deel daarom de Care Aware cards uit. Handig en duidelijk.

Opvallend


De kaartjes zijn vrolijk vormgegeven zodat ze direct de aandacht trekken. Al meer dan 20.000 kaartjes zijn inmiddels in omloop ! Kinderen en ouders zijn er heel blij mee. En omdat ze er hip uitzien worden ze goed gelezen. En dat willen we bereiken.

Doel?


Organisatie van de communicatie over chronisch zieke kinderen. Zowel in de privé omgeving als bij instituten zoals kinderdagverblijven, kinderkampen en scholen. Tenslotte zijn kinderen zijn van jongs af aan veel weg van huis.

Helpen?

Vrolijke Zaken is mijn projectbureau. Het Care Aware project heb ik vrijwillig opgezet. De uitvoering doe ik naast mijn werk. Omdat ik het belangrijk vind en zie dat het concept werkt. Rabobank Foundation heeft dit jaar steun voor twee jaar toegezegd. Ook werk ik samen met patiëntenorganisaties en artsen. Alle hulp is welkom. Als jij denkt dat dit product geschikt is voor een kindje met allergie of andere aandoening. Wijs ze dan op de website www.careaware.nl Of klik op “vind ik leuk” van www.facebook.com/careawarekids

Dank!

Marjolijn Benneker

Kaarjes bestellen?

Wil jij voor jouw kind Care Aware kaartjes bestellen? Als lid van de vereniging ziekte van Hirschsprung geven wij jou een unieke korting.

Normaal gesproken kosten de kaartjes 9,50 euro, maar u krijgt als lid 2 euro korting en betaalt dus slecht 7,50 euro voor 20 kaartjes.

Wilt u gebruik maken van deze korting klik dan hier.