Hieronder vindt u een overzicht van verschillende medische centra waar u terecht kunt voor vragen, onderzoek of behandeling. 

Het kindercolorectaal centrum is een team binnen de afdeling kinderchirurgie. Het team zorgt voor kinderen met zowel aangeboren als verworven aandoeningen van de dikke darm en het anale kanaal. De meest voorkomende aangeboren aandoeningen zijn anorectale malformatie (aangeboren afwijking van het anale kanaal) en de ziekte van Hirschsprung (niet functioneren van een deel van de dikke darm door het afwezig zijn van zenuwcellen). Het zijn zeldzame afwijkingen met beide ongeveer 40 geboren kinderen per jaar in Nederland die aangedaan zijn. De belangrijkste verworven aandoening zijn de inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa.

Het Radboudumc Expertisecentrum Aangeboren darmafwijkingen te Nijmegen is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met een aangeboren colorectale aandoening, waaronder de ziekte van Hirschsprung

Op 1 oktober 2010 is het Kinderchirurgisch centrum Zuidoost- Nederland van start gegaan. In het centrum werken kinderchirurgen uit het UMC St Radboud, Maastricht UMC en het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven nauw samen om de beste kinderchirurgische zorg te leveren. Ze verrichten alle ingrepen, van basiszorg tot zeer complexe ingrepen, vanaf de fase voor de geboorte tot en met de voltooiing van de groei.

Het kinderchirurgische colorectale team in het Universitair Medisch Centrum in Groningen / Beatrix Kinderziekenhuis heeft als belangrijk speerpunt specialistische zorg voor kinderen met een aangeboren of verworven aandoening van de darm en het anale kanaal, waaronder de ziekte van Hirschsprung.

In het Amsterdam UMC centrum worden kinderen met darmziekten behandeld door een gespecialiseerd multidisciplinair team. Verschillende specialisten - onder andere kindermaag, darm en leverartsen, kinderchirurgen, kinderradiologen, kinderpathologen en verpleegkundig specialisten, staan 24 uur per dag klaar om de beste zorg voor kinderen met darmziekten te leveren. In het Amsterdam UMC kan de volledige behandeling van ieder kind plaatsvinden.

De kinderchirurgen van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) zijn onderdeel van het eerste internationale kinderchirurgisch centrum. Dit bestaat uit de kinderchirurgische centra van Maastricht, Aken en Luik. Een belangrijk speerpunt is het kindercolorectale centrum. Hierin wordt specialistische zorg geleverd voor kinderen met de ziekte van Hirschsprung, maar ook ARM, IBD en functionele buikproblemen, bv late gevolgen bij de ziekte van Hirschsprung. De zorg voor deze patiënten wordt geleverd door een specialistisch multidisciplinair team. Hieronder valt tevens de transitie naar de volwassen leeftijd.