Boeken, folders

De vereniging ziekte van Hirschsprung zet zich in om de kennis over deze aangeboren aandoening te vergroten bij artsen, verpleegkundigen en ander medisch personeel. Het is belangrijk om meer bekendheid te geven over de ziekte zodat deze sneller wordt herkent bij pasgeboren baby's.

Om meer bekendheid te geven aan de ziekte is de vereniging actief op verschillende fronten.
We staan op beurzen met onze informatiestand en we hebben verschillende documenten en ander informatiemateriaal uitgegeven.

U vindt hier een overzicht van alle uitgaves en publicaties die wij gedaan hebben.
Deze zijn niet alleen bedoeld als informatie voor medisch personeel, maar ook voor patienten, hun ouders, naasten, hulpverleners en andere belangstellenden.

Bent u geinteresseerd in een van de publicaties, bestel deze dan via het formulier op deze pagina. Let op! In verband met vernieuwing van de materialen is het momenteel niet mogelijk deze te bestellen. Het formulier is tijdelijk verwijderd van de website.

Het informatieboek

BoekDe vereniging Ziekte van Hirschsprung is erg trots op de hernieuwde uitgave van het informatieboek.

Sinds het uitkomen van het eerste zelfzorgboek in 1997 is er veel veranderd rondom de Ziekte van Hirschsprung, de behandelingen en de therapieën.
Op het gebied van de erfelijkheid is er de afgelopen jaren genetisch onderzoek gedaan. Ook hebben nieuwe inzichten met betrekking tot behandeling en voeding er mede voor gezorgd dat de tijd rijp was voor een nieuw Informatieboek.

In 2008 is er al eens een nieuwe uitgave gekomen van het boek, maar omdat een deel van de informatie inmiddels al weer achterhaald was en er steeds nieuwe inzichten komen heeft de vereniging Ziekte van Hirschsprung in 2013 het initiatief genomen om het boek, in samenwerking met artsen en specialistisch verpleegkundigen opnieuw te herzien en te actualiseren.
Met als resultaat dat wij ons nieuwe informatieboek in maart 2014 met trots konden presenteren!

Het boek is te gebruiken als naslagwerk en hopelijk vind u er alle informatie die u zoekt!

Het informatieboek is te bestellen via het bestelformulier op de website.
Het boek wordt gratis aan nieuwe leden en aan zorgverleners ter beschikking gesteld. Overige belangstellenden kunnen het boek bestellen voor € 14,-

Algemene folder

Folder_ziekte_van_Hirschsprung.pdf

Basisschool folder

De vereniging ziekte van Hirschsprung is momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuwe folder voor de basisschool. Zodra deze klaar is, zal deze online verkrijgbaar zijn.