Jongerenkamp

Ook dit jaar gaat de vereniging Ziekte van Hirschsprung samen met de vereniging Anusatresie op kamp. Dit jaar is het iets anders georganiseerd, dan de voorgaande jaren.

Op vrijdagavond 1 juni 2018 zijn alle jongeren van 14 t/m 17 jaar welkom rond 17.30 uur. We gaan dan gezellig met elkaar eten en de avond staat in het teken van spelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. Zaterdagochtend staat er een supergave activiteit gepland, namelijk waterskiën!

Vanaf ongeveer 11.30 uur komen ook de jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar erbij om 's middags samen op expeditie te gaan. ’s Avonds staat er een gezamenlijke bbq gepland en daarna nemen we afscheid van onze jongste groep jongeren. Zondagochtend staat er voor de andere groep nog een leuke activiteit gepland. Rond 15.00 uur die zondag is het tijd om weer richting huis te gaan. Dit jaar vindt het kamp plaats bij Markant Outdoor Centrum Wil jij niet op de uitnodiging wachten en je alvast opgeven dan kan dat via; www.anusatresie.nl/jongerenweekend.

In september organiseert de Vereniging Ziekte van Hirschsprung altijd samen met de Vereniging Anusatresie een lotgenotencontactdag voor de jongeren van 11 tot en met 15 jaar. Hieronder leest u het verslag van 2016, toen we met elkaar naar Zoetermeer gingen. (Door: Linda Koster)

Op zaterdag 17 september was het dan zover. Voor mij stiekem best een spannende dag, omdat ik als nieuwe vrijwillger vanuit de vereniging ziekte van Hirschsprung voor het eerst een jeugd dag mee maakte. Rond 11.45 uur kwamen alle jongeren met hun ouders binnen, om eerst te genieten van een heerlijke lunch. Maar bij binnenkomst zag ik meer gespannen gezichten, sommige kenden elkaar al, maar voor sommige was het de eerste jeugddag. Het ijs was al snel gebroken, de eerste contacten waren al snel gelegd en de jongeren die elkaar al van eerdere jeugddagen kenden hadden elkaar ook al snel gevonden.

Na een heerlijke lunch was het tijd voor onze eerste activiteit; Lasergamen! Met veel plezier hesen wij ons allemaal in ons lasergame outfit en kregen wij onze instructies. Na kort overleg kozen wij ervoor om in groepjes van 4 te gaan spelen. Veel te snel naar mijn mening klonk helaas het “ eindgeluid” al, wat een geweldig spel is dit toch. En daarna was het tijd om te zien welk groepje de meeste punten behaald had. Al snel kon ik zelf tot de conclusie komen dat ik toch geen talent in lasergamen heb!
Waar het lasergamen al ontzettend gaaf was, mochten wij daarna gaan karten. Verdeeld in twee groepen kregen wij een overall en een helm op, en mocht de eerste groep de karts in. Ondertussen waren de meeste ouders ook naar beneden gekomen om gezellig te komen kijken bij het karten. Waar de eerste rondjes nog wat onwennig waren in de kart, je wilt tenslotte zo hard mogelijk, maar liever ook de bochten niet uitvliegen. Had iedereen daar ook al snel de smaak te pakken, en net als bij het lasergamen; was dit ook weer veel te snel voorbij.
Toen was het alweer tijd voor de laatste twee activiteiten; lasersguash en bungee run. Hierbij kreeg iedereen de mogelijkheid om te wisselen tussen de activiteiten. Ook hier was het weer erg gezellig, en doordat deze activiteiten wat rustiger waren was er ook wat meer tijd om gezellig onderling te kletsen, en werden er weer nieuwe contacten gelegd.

Als afsluiter hebben wij boven in het restaurant nog even gezellig gedronken met elkaar en afscheid genomen van Marieke, Femke en Michiel, helaas was dit voor hun de laatste bijeenkomst. Bedankt voor jullie jarenlange inzet! Rond 16.00 uur ging iedereen enigszins moe, maar helemaal voldaan richting huis. Ik vond het in ieder geval een hele geslaagde en gezellig dag, hopelijk tot de volgende keer allemaal!