Jongerenkamp

Jongerenkamp 2022
Vrijdag 1 oktober 2022 was het dan zover. We werden rond 17 uur op de locatie verwacht om het kampweekend te starten. Het was voor mij de 2e keer dat ik meeging en het was dezelfde locatie als vorig jaar, dus dat was bekend.

De een na de ander druppelde binnen en het was al snel gezellig druk. Ieder kon een kamer en kamergenoot zoeken en daarna stond het eten voor ons klaar.

Na het eten gingen we buiten een kennismakingsspel doen. Waarbij Johan en Jeroen weer vals speelden (zoals elke keer ) zij bedenken de vragen, hangen ze verspreid door het bos en zijn dan heel trots als zij als eerste alles gevonden hebben en ook nog de antwoorden goed hebben... Maar het is ze vergeven, verder waren ze erg gezellig.

De zaterdag zijn we het water op geweest. Er waren twee zeilboten en een aantal kano’s, hiermee gingen we naar een eiland zeilen en peddelen. Op het eiland hebben we samen een broodje gegeten en daarna gingen de 1e zeilers roeien en de roeiers, zeilen.. en zo kwamen we terug. Natuurlijk kon niet iedereen het droog houden en gingen er een aantal kano’s om. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Terug op de locatie hadden we vrije tijd, dus tijd voor voetbal, een wandeling of gewoon even lekker op je telefoon. De leiding ging alles voorbereiden voor de bbq van die avond. Het was regenachtig, maar ondanks het slechte weer hebben we lekker gegeten. Na het tot twee maal toe verhuizen van buiten naar binnen hebben we besloten dat wij als jongeren lekker droog binnen gaan zitten terwijl de leiding het vlees bakt. Zo waren de taken naar mijn mening goed verdeeld.

Na de bbq was er tijd voor spelletjes en gezellig kletsen en nog een spelletje en nog een…..

Zondag op tijd eruit omdat er een sportieve klinick was gepland. Rugby speller Thomas Mooy kwam bij ons en we moesten aan de bak. Allerlei attributen had hij meegebracht en we kregen een echte rugby les. Dat was het moment dat we Johan en Jeroen even terug konden pakken!

Ook hebben we daarna nog gesproken met Thomas over voeding en sporten wat dat betekent voor ons lijf, dit was zeker interessant. En na gesproken te hebben over gezonde voeding hebben we die ochtend afgesloten met een lekker broodje kroket.

Daarna was het alweer tijd om de tassen in te pakken en ons klaar te maken voor de terugreis. De eerste ouders waren er al om jongeren op te halen. We hebben nog afscheid genomen en we kwamen samen tot de conclusie dat het weer een geslaagd kamp was en dat we hopen er 2023 weer bij te zijn.

Groetjes Jarne Overkempe

WhatsApp Image 2022 06 25 at 2.36.35 PM 1

Jongerenkamp 2022WhatsApp Image 2022 06 26 at 1.21.01 PM

 

 

 

 

 

 

Jongerenkamp 2022 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jongerenkamp 2021
Wat een leuk weekend om op terug te kijken!

Een aantal jaren geleden werd mij gevraagd om mee te denken over hoe we jongeren kunnen betrekken bij de vereniging. Een hele uitdaging! Want we weten dat jongeren druk zijn met school, sport en een baantje misschien. En wees eerlijk er zijn leukere dingen te bedenken dan over je ziekte en/of beperkingen praten!

Maar we gingen ervoor. Met goede moed een kamp georganiseerd. Eerst in 2020 maar die kon helaas niet doorgaan i.v.m. Corona. Dan in 2021 weer aan de slag…. We hebben wat tegenslagen gehad, eerst de vraag ‘kan het nu wel doorgaan?’ en toen de afmelding i.v.m. dubbele boeking op de locatie. Maar het is ons (Johan, Jeroen en mij) gelukt om een nieuwe locatie te vinden en alles aan te passen zodat het paste in deze bijzondere tijd.

En toen was het vrijdag, de eerste jongeren melden zich, eerst nog een beetje onwennig maar toen we de eerste maaltijd binnen hadden kwamen ze los en voelde iedereen zich al snel thuis. We hebben een erg mooi weekend gehad, veel gedaan, veel gepraat en op zaterdag een spannende klimtocht gehad.

Op zondag is Irene Schokker van het Erasmus bij ons geweest en hebben de jongeren met haar over van alles kunnen praten waar je tegenaan loopt in je dagelijkse leven. Dit is ook als fijn ervaren en iedereen kon open en eerlijk vertellen wat hij of zij kwijt wilden.

Ik, en met mij Johan en Jeroen, kijken terug op een mooi en waardevol weekend. Wij hebben voor volgend jaar al weer plannen gemaakt en een locatie geboekt! We hopen dat we dan nog meer jongeren mogen ontmoeten zodat we weer een gaaf en bijzonder weekend mogen hebben samen.

Houd je brievenbus in de gaten want de flyer voor het nieuwe kamp is al in de maak en zal binnenkort komen!

Groeten Alie Overkempe

Foto 1Foto 3

Foto 2

 

 

 

 

 

 

 

  

Foto 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toch liever niet jouw foto hier? Laat het ons weten! 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jongerendag 2016

Op zaterdag 17 september was het dan zover. Voor mij stiekem best een spannende dag, omdat ik als nieuwe vrijwillger vanuit de vereniging ziekte van Hirschsprung voor het eerst een jeugd dag mee maakte. Rond 11.45 uur kwamen alle jongeren met hun ouders binnen, om eerst te genieten van een heerlijke lunch. Maar bij binnenkomst zag ik meer gespannen gezichten, sommige kenden elkaar al, maar voor sommige was het de eerste jeugddag. Het ijs was al snel gebroken, de eerste contacten waren al snel gelegd en de jongeren die elkaar al van eerdere jeugddagen kenden hadden elkaar ook al snel gevonden.

Na een heerlijke lunch was het tijd voor onze eerste activiteit; Lasergamen! Met veel plezier hesen wij ons allemaal in ons lasergame outfit en kregen wij onze instructies. Na kort overleg kozen wij ervoor om in groepjes van 4 te gaan spelen. Veel te snel naar mijn mening klonk helaas het “ eindgeluid” al, wat een geweldig spel is dit toch. En daarna was het tijd om te zien welk groepje de meeste punten behaald had. Al snel kon ik zelf tot de conclusie komen dat ik toch geen talent in lasergamen heb!
Waar het lasergamen al ontzettend gaaf was, mochten wij daarna gaan karten. Verdeeld in twee groepen kregen wij een overall en een helm op, en mocht de eerste groep de karts in. Ondertussen waren de meeste ouders ook naar beneden gekomen om gezellig te komen kijken bij het karten. Waar de eerste rondjes nog wat onwennig waren in de kart, je wilt tenslotte zo hard mogelijk, maar liever ook de bochten niet uitvliegen. Had iedereen daar ook al snel de smaak te pakken, en net als bij het lasergamen; was dit ook weer veel te snel voorbij.
Toen was het alweer tijd voor de laatste twee activiteiten; lasersguash en bungee run. Hierbij kreeg iedereen de mogelijkheid om te wisselen tussen de activiteiten. Ook hier was het weer erg gezellig, en doordat deze activiteiten wat rustiger waren was er ook wat meer tijd om gezellig onderling te kletsen, en werden er weer nieuwe contacten gelegd.

Als afsluiter hebben wij boven in het restaurant nog even gezellig gedronken met elkaar en afscheid genomen van Marieke, Femke en Michiel, helaas was dit voor hun de laatste bijeenkomst. Bedankt voor jullie jarenlange inzet! Rond 16.00 uur ging iedereen enigszins moe, maar helemaal voldaan richting huis. Ik vond het in ieder geval een hele geslaagde en gezellig dag, hopelijk tot de volgende keer allemaal!

Door Linda Koster