Vrijwilliger worden

De vereniging Ziekte van Hirschsprung is op vrijwilligers gebouwd. Zonder vrijwilligers is er geen drukwerk, geen website, geen lotgenotencontact, geen ledenadministratie...
Zonder vrijwilligers zou de vereniging simpelweg niet kunnen bestaan!
Wij zijn dringend opzoek naar mensen die de vereniging willen steunen door vrijwilliger te worden.
Er zijn vacatures voor verschillende bestuursfuncties, maar daarnaast zijn wij ook opzoek naar mensen die de huidige vrijwilligers kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van taken en organiseren van activiteiten. In het onderstaande overzicht kunt u lezen welke vacatures er op dit moment zijn.

Wilt u vrijwilliger worden? Staat er een vacature bij die u aanspreekt? Zou u wel iets willen doen, maar er staat geen passende vacature bij? Wilt u graag meer informatie? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle functies binnen de vereniging ZvH zijn onbezoldigd. Wel worden onkosten, zoals reis- en verblijfskosten die worden gemaakt voor verenigingswerk, vergoed. Contactpersonen ontvangen op basis van hun rapportage aan het bestuur (penningmeester) een forfait om kosten voor telefoon, post en dergelijke te dekken.

Leden werkgroep LCD

Ieder jaar in maart organiseert de Vereniging Ziekte van Hirschsprung zijn Landelijke Contactdag (LCD). Deze vindt sinds jaar en dag plaats in Bilthoven.
Naast de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) bestaat de LCD uit een interessant programma voor leden en hun familie. De werkgroepleden zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de LCD, met uitzondering van de ALV. Deze functie vergt met name in de periode oktober – eind januari enkele uren per week, en zoals vaak geldt ook hier: hoe meer mensen meedoen, hoe makkelijker het werk.

Leden werkgroep Jongeren

Jaarlijks organiseert de Vereniging ZvH samen met de Vereniging Anusatresie een jongerenkamp, een jongerendag en een kinderdag. Het werk betreft het samen met andere werkgroepleden vinden en bespreken van een aansprekende locatie en zonodig het organiseren van een programma. Wij zoeken mensen met op zijn minst affiniteit met de doelgroep, maar het liefst vertegenwoordiger(s) uit onze jonge leden, die lol hebben in organiseren en samen dingen ondernemen.

Leden werkgroep PR

De vereniging ZvH is door het jaar heen regelmatig vertegenwoordigd op medische vakbeurzen. Het doel van de aanwezigheid van de vereniging is het kweken van naamsbekendheid voor ZvH onder (para)medici. Leden van de werkgroep staan in overleg op een of meerdere beurzen in de stand van de vereniging.
Beurzen vinden doorgaans overdag plaats, op een of enkele achtereenvolgende dagen.