Klik op onderstaande link om de folder te openen.
Folder Hirschsprung

انقر على الرابط أدناه لفتح المنشور باللغة العربية
المنشور عن مرض هيرشبرونغ بالعربي

"Heb jij de ziekte van Hirschsprung? Wat is dat dan? En wat doet de dokter? Coen gaat naar het ziekenhuis en leert hoe hij moet poepen. Hij ziet ook dat hij niet alleen is. 'Coen heeft Hirschsprung' is geschreven door Jeroen Wolberink en Sabine van Velsen in opdracht van de Vereniging ziekte van Hirschsprung."

 

 

 

Het vervolg op 'Coen heeft Hirschsprung' is uit!


"Coen en Bo gaan naar school. Spannend! Maar hoe moet dat met de ziekte van Hirschsprung? Wat heb je nodig? En hoe vertel je de klas wat deze ziekte is? 'Coen & Bo gaan naar school' is geschreven door Jeroen Wolberink & Sabine van Velsen in opdracht van de Vereniging ziekte van Hirschsprung."

 

Alle leden ontvangen dit boek thuis. Het is ook mogelijk om boeken te bestellen. Stuur hiervoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De boeken kosten €9,95 per stuk (hardcover) en de verzendkosten bedragen €5,95 voor één of twee boeken en €8,95 voor als u meer boeken tegelijk aanschaft. 

 


BoekMet trots presenteren wij het nieuwe informatieboek over de ziekte van Hirschsprung. Een houvast voor patiënten en ouders/verzorgers die op ontdekking zijn naar betrouwbare informatie over deze zeldzame ziekte. 

Het boek is gebaseerd op het zelfzorgboek dat de Stichting Augustus (later Stichting September) in 1997 heeft uitgegeven.  

Onze Vereniging heeft, met medewerking van een kinderchirurg, een psycholoog, een leerkracht en een onderzoeker, een Passend Onderwijsgids opgesteld.

De Vereniging ziekte van Hirschsprung heeft een PowerPointpresentatie samengesteld die je kunt gebruiken als basis bij een spreekbeurt over de ziekte!

zzTwee jaar lang heeft de VSOP samen gewerkt met het bestuur en een aantal leden van de vereniging ziekte van Hirschsprung, de Nederlandse vereniging voor Heelkunde (NVVH met de subverenigingen: de Nederlandse vereniging voor Kinderchirurgie (NVKC) en de Nederlandse vereniging voor Gastrointestinale Chirurgie (NVGIC)), de Nederlandse Stomavereniging, een psycholoog en een klinisch geneticus.