Klik op onderstaande link om de folder te openen.
Folder Hirschsprung

انقر على الرابط أدناه لفتح المنشور باللغة العربية
المنشور عن مرض هيرشبرونغ بالعربي

Om uw huisarts over de ziekte van Hirschsprung te informeren is er speciaal voor de huisarts informatie samengesteld.

Deze begeleidende brief kunt u aan uw huisarts geven. Er staat in dat uw huisarts uitgebreide digitale informatie over de ziekte van Hirschsprung kan vinden op: https://www.nhg.org/thema/zeldzame-ziekten/ziekte-van-hirschsprung.

De afgelopen maanden is er door de commissie B&O hard gewerkt aan het herzien van de richtlijn stomazorg.

Klik hier om de richtlijn in te zien of kijk op de website van V&VN Stomaverpleegkundige.

De Vereniging ziekte van Hirschsprung heeft, in samenwerking met Dr. Joep Derikx, kinderchirurg in het Amsterdam UMC, inmiddels 2 keer met succes een geaccrediteerde cursus gegeven over de ziekte van Hirschsprung aan verloskundigen en kraamverzorgenden. 

De eerstvolgende cursus staat gepland op zaterdag 1 april. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met trots presenteren wij het nieuwe zorgprotocol voor zwangeren en baby's met de ziekte van Hirschsprung.

Klik hier om het protocol te bekijken.

zzTwee jaar lang heeft de VSOP samen gewerkt met het bestuur en een aantal leden van de vereniging ziekte van Hirschsprung, de Nederlandse vereniging voor Heelkunde (NVVH met de subverenigingen: de Nederlandse vereniging voor Kinderchirurgie (NVKC) en de Nederlandse vereniging voor Gastrointestinale Chirurgie (NVGIC)), de Nederlandse Stomavereniging, een psycholoog en een klinisch geneticus.