Informatieboek


BoekMet trots presenteren wij het nieuwe informatieboek over de ziekte van Hirschsprung. Een houvast voor patiënten en ouders/verzorgers die op ontdekking zijn naar betrouwbare informatie over deze zeldzame ziekte. 

Het boek is gebaseerd op het zelfzorgboek dat de Stichting Augustus (later Stichting September) in 1997 heeft uitgegeven.  

Het boek is heel bijzonder, omdat het elke paar jaar herzien wordt door talloze (medisch) specialisten. Zij checken elk op hun eigen specialisme of de informatie nog actueel en volledig is. Waar nodig zijn er nieuwe delen geschreven. Alle informatie voldoet dus weer aan de laatste medische inzichten op het gebied van de ziekte van Hirschsprung. Wij zijn als Vereniging zeer dankbaar voor de enorme betrokkenheid van de (medisch) specialisten bij onze Vereniging en in het bijzonder bij dit boek. Zij staan allen vermeld in het Colofon. 

Daarbij heeft een groep vrijwilligers zich ingezet om alle informatie te verzamelen, bundelen en op te maken. In het bijzonder willen wij Lodi Kolhoop-Boonstra bedanken voor haar coördinatie tijdens dit tijdsintensieve project. 

Het informatieboek is te bestellen via het bestelformulier en kost €10.