Nieuwsbrief "Stemmen op Darmonderzoek zonder pijn"

Heb jij al gestemd? Darmonderzoek zonder pijn.
 

Samen met het Radboud en TU Twente heeft de vereniging ziekte van Hirschsprung een simpele methode bedacht om darmziekten te constateren.

De huidige manier om de ziekte van Hirschsprung vast te stellen is via een drukmeting van de anus, en/of een biopt van de endeldarm. Afhankelijk van de leeftijd van het kind, wordt het onderzoek met of zonder narcose afgenomen. In de nieuwe methode kan de ziekte van Hirschsprung vastgesteld worden door een zogenaamde ECG, hierbij worden er elektroden op de buik van de patiënt geplakt en kan de spieraansturing van de dikke darm gemeten worden.

Dit onderzoek kan voor heel veel darmziekten gebruikt worden.

Dit onderzoek is genomineerd voor de medische inspirator prijs van ZonMW.Hiermee kan €100.000,- gewonnen worden om het onderzoek verder te ontwikkelen. Het is nu in de fase dat er getest gaat worden met proefpersonen. Het geld is welkom om de resultaten verder uit te werken.

Dus we hebben alle stemmen heel hard nodig.

 
Stem hier voor Darmonderzoek zonder pijn
Save the date:
Ledevenvergadering

Zaterdag 20 maart 2021 zal onze ledenvergadering wederom online zijn. We hopen in oktober weer bij elkaar te kunnen komen voor de landelijke contactdag

Verdere informatie volgt.

Kinderchirurg Sanne maakt poppen met een stoma.

Kinderchirurg Sanne ziet op haar werk vaak kindjes met een stoma. De 37-jarige vrouw uit het Gelderse Malden wil graag dat zij met poppen kunnen spelen die dat ook hebben, maar die bleken in Nederland niet verkrijgbaar. Daarom maken zij en haar moeder de poppen nu zelf.

Om het hele artikel van RTL Nieuws te lezen klik hier