Medische centra

AMSTERDAM UMC: Expertisecentrum voor kinderen met darmziekten

In het Amsterdam UMC centrum worden kinderen met darmziekten behandeld door een gespecialiseerd multidisciplinair team. Verschillende specialisten - onder andere kindermaag, darm en leverartsen, kinderchirurgen, kinderradiologen, kinderpathologen en verpleegkundig specialisten, staan 24 uur per dag klaar om de beste zorg voor kinderen met darmziekten te leveren. In het Amsterdam UMC kan de volledige behandeling van ieder kind plaatsvinden.

We behandelen onder meer kinderen met:

1. De ziekte van Hirschsprung

2. Anorectale malformatie (anusatresie)

3. Chronische pseudo-obstructie van de darm

4. Korte darmsyndroom

5. Inflammatoire darmziekten (o.a. colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn)

Het Amsterdam UMC is een Europees erkend expertisecentrum voor bovenstaande aandoeningen en is onderdeel van internationale netwerken. Het is een nationaal en internationaal verwijscentrum voor kinderen met “motiliteitsstoornissen van de darm”: ziekten waarbij de passage van voedsel en ontlasting gestoord is.

De zorg voor kinderen met darmziekten beperkt zich niet tot de zorg voor de darm. Kinderen met aangeboren darmaandoeningen worden niet alleen gecontroleerd door de kinderchirurg en de verpleegkundig specialist. Op de specialistische Follow Me poli’s zorgen we ervoor dat ook een kinderarts, diëtiste, fysiotherapeut, klinisch geneticus, een psycholoog en eventueel een seksuoloog, mee behandelen.

Als een kind met een aangeboren aandoening volwassen wordt, wordt op de transitiepoli de behandeling voortgezet of wordt in samenspraak met patiënt een nieuwe, gespecialiseerde hoofdbehandelaar gezocht.

Website: https://www.amc.nl/web/show/id=258441/langid=43/contentid=18391

Afspraken op het spreekuur van een van de kinderdarmchirurgen kunnen via het secretariaat kinderchirurgie worden gemaakt. Voor acute problemen gebeurt dit via de dienstdoende kinderchirurg.

Telefoon: 020 566 5693 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.